ماشین های بورینگ از نوع ماشین های فرز میباشند اما قابلیت های دیگری مانند سوراخکاری های عمیق در اشکال مختلف را دارا میباشند. عملیات بورینگ کاری در اصل بزرگ کردن سوراخ دریل شده میباشد. این روش به منظور رسیدن به دقت های بالاتر در عملیات ماشینکاری سوراخ ها میباشد. عملیات بورینگ کاری در هر دستگاهی امکان پذیر است.
محور های بورینگ همانند دستگاه های دیگر از محور مختصات تبعیت میکنند یعنی محور های خطی X,Y,Z و محور های کمکی A,B,C. اما در این دستگاه دو محور اضافی دیگر نیز وجود دارد محور های U و W . محور U به منظور افزایش قطر ماشینکاری و بورینگ کاری در داخل قطعه ، بکار برده می شود و محور W به حرکت بیشتر شفت در راستای اسپیندل اطلاق می شود.
اولین دستگاه بورینگ در سال 1775 بوسیله john Wilkinson اختراع و تولید شد. بورینگ های سی ان سی نیز مانند دیگر دستگاه های cnc از کنترل عددی برای حرکت و چرخش ابزار بهره میبرند.دستگاه های بورینگ در اندازه های مختلف هستند ، به طور میانگین قطر شفت 75 میلی متر و توان هایی در حدود 22 HP و دور اسپیندل 1600 rpm دارند.
راهنمای خرید دستگاه بورینگ :
برای انتخاب بورینگ در ابتدا بر اساس نیاز خود به حل این موضوع بپردازید که چه گزینه ای اعم از سی ان سی و یا منوال میتواند برای شما مناسب باشد.
1- برای انتخاب یک بورینگ مناسب به قطر اسپیندل و قطر بورینگ کاری خود دقت کنید به طور معمول قطر های 110 ، 130 و یا 150 میلی متر (spindle diameter) انتخاب می شود ، هرچه این قطر بزرگتر باشد صلبیت ماشینکاری بیشتر خواهد بود.
2- عمق ماشینکاری خود را بررسی کنید ، بببنید تا چه میزان باید عملیات دریل کاری انجام شود و در چه عمقی حداکثر نیار به بورینگ کاری دارید . بر این اساس میزان حرکت محور W دستگاه خود را ارزیابی خواهید کرد . در مواردی که ماشینکاری پوسته و یا housing را انجام میدهید و قرار است اسپیندل از محفظه ای عبور و داخل کار را بورینگ کاری کنید حتما از مجهز بودن دستگاه به محور U اطمینان حاصل کنید. ( در دستگاه های منوال این محور لنگ تراش نام دارد)
3- ابعاد قطعه کار و وزن : مطمئن شوید قطعه ای که می خواهید ماشینکاری کنید با ابعاد دستگاه مور نظر مطابقت داشته باشد ( ابعاد میز کار ) همچنین به وزن قابل تحمل روی میز بر اساس قطعه خود دقت کنید.در مقاله های مختلف اشاره شده است :دستگاه های را خریداری کنید که مقداری ( چیزی در حدود 20 درصد ) بزرگتر از نیاز شماست. بنابراین در عملیات های مختلف ماشینکاری به بالاترین بازدهی خواهید رسید.
4- حرکت محور : حرکت محور ها بسیار به عرض و موقعیت قطعه کار وابسته اند. هرچه میزان محور W ( حرکت شفت اسپیندل) بیشتر باشد عمق بیشتری را میتواند ماشینکاری کند. هرچه محورهای X و Y بزرگتر باشند قطعه کار عریض تر و بلند تری را میتوان ماشینکاری کرد.
